>>Το smart ebike.


Φορτίστε, φύγατε, από 2.500 ευρώ

Έτοιμο να κατακτήσει την πόλη.
Η πόλη βρίσκεται σε διαρκή κίνηση. Εξελίσσεται συνεχώς – καθημερινά. Έτσι τίθενται συνεχώς νέες προκλήσεις κυρίως ως προς την κυκλοφορία. Γι’ αυτό η smart αναζητά τρόπους, να κάνει τις μετακινήσεις στην πόλη καλύτερες και ευκολότερες. Με ιδέες που δίνουν σήμερα απαντήσεις σε ερωτήσεις του αύριο και αμφισβητούν το κατεστημένο.
.
Όπως για παράδειγμα: μπορεί κανείς να κυκλοφορεί στην πόλη εύκολα και άνετα σε δύο τροχούς; Το smart ebike δίνει τη δική του απάντηση: μεταφέρει τη δύναμη καινοτομίας της smart από το δρόμο στον ποδηλατόδρομο. Με ένα pedelec (Pedal Electric Cycle), που συνδυάζει την έξυπνη λειτουργικότητα με την πρωτοποριακή τεχνολογία και την ασυνήθιστη σχεδίαση. Μια λύση που κάνει την κυκλοφορία στην πόλη όχι απλώς ομορφότερη αλλά και ευκολότερη: σε κάθε πεταλιά, σας υποστηρίζει ο ηλεκτροκινητήρας και σας προσφέρει την αναγκαία ενέργεια για να φτάνετε στον προορισμό σας. Έτσι, δεν βρίσκεται μόνο η πόλη σε διαρκή κίνηση, αλλά κι εσείς.

Αναβάθμιση του ποδηλατόδρομου.

smart ebike orange edition.
Ασπαστείτε το χρώμα: με την smart ebike orange edition. Η βαφή και οι λεπτομέρειες σε φωτεινό, χαρούμενο flame orange εναρμονίζονται απόλυτα με το διακριτικό μαύρο. Ένας συνδυασμός αντάξιος της σχεδίασης και των χαρακτηριστικών του smart ebike. Ένα pedelec που αφήνει ανεξίτηλες εντυπώσεις από την πρώτη στιγμή.
smart ebike black edition.
Αβίαστη κομψότητα: με το smart ebike black edition δεν κυκλοφορείτε στην πόλη απλώς πιο εύκολα, αλλά και με περισσότερο στυλ. Η βαφή σε απόχρωση black matt συνδυάζεται αρμονικά με τις λεπτομέρειες σε flame orange, αναδεικνύοντας τις σχεδιαστικές γραμμές της smart ebike black edition. Σε απόλυτη αρμονία με τη σχεδίαση της black edition βρίσκεται και η μικρότερη σχάρα. Ένα pedelec που εντυπωσιάζει με τη διακριτική αισθητική του.
smart ebike comfort edition.
Άνετη και ξεκούραστη κυκλοφορία στην πόλη προσφέρει η προαιρετική smart ebike comfort σε crystal white ή dark grey matt. Η αναπαυτική σέλα και το ψηλό τιμόνι φροντίζουν, ώστε να κάθεστε σε ιδιαίτερα όρθια στάση και να έχετε πάντα τον έλεγχο. Το ελατηριωτό πιρούνι αντισταθμίζει μικρές ανωμαλίες του οδοστρώματος. Επιπλέον, χάρη στη σχάρα του βασικού εξοπλισμού, μπορείτε να μεταφέρετε εύκολα μικροαντικείμενα.

Details.

Διχρωμία.
Το smart ebike δίνει στην ποδηλασία την ομορφότερη μορφή. Γύρω από το σύστημα κίνησης σχεδιάστηκε μια εμφάνιση που απέχει πολύ από την κλασική σχεδίαση των ηλεκτρικών ποδηλάτων και φέρει ξεκάθαρα την υπογραφή smart. Σημαντικά εξαρτήματα σχεδιάστηκαν εξαρχής ειδικά για το smart ebike. Το αποτέλεσμα είναι αναμφίβολα smart, χάρη στη διχρωμία και το μείγμα υλικών. Χαρακτηριστική είναι και η συμβολή των ακτίνων που με τη σχεδίασή τους ολοκληρώνουν τη συνολική εμφάνιση.
Κεντρική μονάδα ελέγχου.
Είτε θέλετε να ξέρετε που βρίσκετε ο προορισμός σας είτε πόση απόσταση έχετε ήδη διανύσει: στο τιμόνι του smart ebike βρίσκεστε στο προσωπικό σας κέντρο πληροφόρησης και ελέγχου. Έτσι, τα πάντα είναι στο χέρι σας και στο οπτικό σας πεδίο. Με τη βασική οθόνη του βασικού εξοπλισμού έχετε τον πλήρη έλεγχο του smart ebike: χειρίζεστε τις βασικές λειτουργίες των βαθμίδων μετάδοσης κίνησης και δυναμό, το φως ή ενημερώνεστε για την ώρα, τα ημερήσια χιλιόμετρα και την υπολειπόμενη ενέργεια. Επιπλέον, με τη βασική οθόνη μπορείτε να βλέπετε πάντα τη μέση και την τρέχουσα ταχύτητά σας με το πάτημα ενός κουμπιού. Όταν την αφαιρείτε λειτουργεί κι ως αντικλεπτική προστασία, καθώς ο κινητήρας μπορεί να τεθεί σε λειτουργία μόνο όταν είναι συνδεδεμένη η βασική οθόνη. Με την προαιρετική βάση για smartphone, ο κινητός σας σύντροφος αποκτά μια ασφαλή θέση στο smart ebike. Έτσι μπορείτε, για παράδειγμα, να πλοηγήστε άνετα από το smartphone σας όποιος κι αν είναι ο προορισμός σας. Χάρη στη διεπαφή USB του βασικού εξοπλισμού, μπορεί ταυτόχρονα να φορτίζεται στη διάρκεια της διαδρομής. Με την εφαρμογή smart ebike, την οποία μπορείτε να κατεβάσετε στο κινητό σας, έχετε στη διάθεσή σας μια ψηφιακή διεπαφή ανάμεσα σε εσάς και το ebike σας – η εφαρμογή αποκτά πρόσβαση στα δεδομένα του smart ebike. Από το στοιχείο χειρισμού στο τιμόνι ελέγχετε άνετα και με ασφάλεια τις βαθμίδες μετάδοσης κίνησης και δυναμό, χωρίς να απομακρύνετε τα χέρια σας από το τιμόνι.
Ελατηριωτό πιρούνι.
Το ελατηριωτό πιρούνι με απόσβεση ρυθμίζεται εξατομικευμένα σύμφωνα με τις ανάγκες του οδηγού αυξάνοντας σημαντικά την άνεση. Για να μπορείτε να φτάνετε στον προορισμό σας ακόμα πιο χαλαροί.
Φρένα.
Με το smart ebike έχετε διπλό κέρδος όταν φρενάρετε: επιπλέον οδική ασφάλεια χάρη στα υψηλής ποιότητας δισκόφρενα και καλύτερη φόρτιση της μπαταρίας χάρη στην αξιοποίηση της κινητικής ενέργειας που εκλύεται. Το υδραυλικό σύστημα δισκόφρενων της Magura εξασφαλίζει υψηλή ισχύ και ασφάλεια πέδησης – ακόμη και στη βροχή. Οι διάτρητοι δίσκοι φρένων διαμέτρου 180 mm στεγνώνουν συνεχώς από το νερό. Τα φρένα ελέγχουν και την ανάκτηση ενέργειας. Όλα ξεκινούν από την ντίζα στον αριστερό μοχλό φρένου: σταματά την υποβοήθηση από τον ηλεκτροκινητήρα, κι αρχίζει να τροφοδοτείται κινητική ενέργεια στην μπαταρία. Επιπλέον, η ανάκτηση ενέργειας μπορεί να ρυθμιστεί και χειροκίνητα στη βασική οθόνη: κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν οδηγείτε σε μεγάλες κατηφόρες.
Κινητήρας.
Με την υποβοήθηση του ηλεκτροκινητήρα, το ποδήλατο γίνεται ηλεκτρικό ποδήλατο: ο ηλεκτροκινητήρας υποστηρίζει τη μυϊκή σας δύναμη και αντί να κουράζεστε κάνοντας πεντάλ, κινείστε ξεκούραστα. Με κάθε πεταλιά, συνειδητοποιείτε πόσο εύκολα μπορείτε να διανύετε ακόμη και δύσκολες διαδρομές. Είναι εφικτό χάρη στον κινητήρα χωρίς ψήκτρες στο μουαγιέ του πίσω τροχού της BionX, που σας προσφέρει τέσσερις βαθμίδες στη λειτουργία μετάδοσης κίνησης. Έτσι, μπορείτε πάντα να επιλέγετε, πόσο θέλετε να σας υποβοηθήσει ο ηλεκτροκινητήρας ισχύος 250 Watt[3]κατά την οδήγηση – μέχρι μια οδήγηση 25 km/h. Επιπλέον, μπορείτε να κινήστε με υψηλότερες ταχύτητες χρησιμοποιώντας δική σας μυική δύναμη. Φυσικά, έχετε πάντα τη δυνατότητα να οδηγείτε το smart ebike χωρίς υποβοήθηση: απλώς απενεργοποιείτε τις βαθμίδες μετάδοσης κίνησης και συνεχίζετε με τη λειτουργία απλού ποδηλάτου. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε μία από τις βαθμίδες δυναμό και να αποφασίσετε πόση ενέργεια θα θέλατε να τροφοδοτείται στην μπαταρία όταν κάνετε πεντάλ ή οδηγείτε σε κατηφόρα. Είτε σε λειτουργία ποδηλάτου, συστήματος κίνησης ή δυναμό: αλλάζετε τις ταχύτητες μέσω του μηχανισμού αλλαγής 3 ταχυτήτων της SRAM. Επίσης: για ηλεκτρικό ποδήλατο, δεν χρειάζεστε ούτε ασφάλεια ούτε άδεια οδήγησης και μπορείτε να χρησιμοποιείτε τους ποδηλατοδρόμους.
Ιμάντας ανθρακονημάτων.
Το smart ebike δεν χρειάζεται την κοινή καδένα ποδηλάτου. Ο ιμάντας όμως συνδυάζει κι άλλα πλεονεκτήματα: έχει διπλάσια διάρκεια ζωής από μία καδένα, δεν χρειάζεται λίπανση ούτε συντήρηση, είναι αθόρυβος και ζυγίζει μόλις 80 γραμμάρια. Ένα ακόμη θετικό στοιχείο αυτής της high tech λύσης: έχει και εξαιρετική εμφάνιση. Η τροχαλία ιμάντα 22 δοντιών του βασικού εξοπλισμού μεταφέρει τη δύναμη πεντάλ στον πίσω τροχό. Οι προαιρετικές αποσπώμενες τροχαλίες ιμάντα σας επιτρέπουν να προσαρμόζετε τη μετάδοση ισχύος στο προσωπικό σας στυλ και το περιβάλλον: 20 δόντια για μεγαλύτερες ταχύτητες σε ομαλό οδόστρωμα ή 24 δόντια για πιο εύκολη διαδρομή στο βουνό.
Μπαταρία.
Η μπαταρία εναρμονίζεται απόλυτα με τις καθαρές σχεδιαστικές γραμμές του smart ebike: εντάσσεται αρμονικά στο πλαίσιο και διακρίνεται για την ισχύ της όταν κάνετε πεντάλ. Η μικρή μπαταρία ιόντων λιθίου με 423 βατώρες συγκαταλέγεται στις ισχυρότερες μπαταρίες της αγοράς. Έτσι, διαθέτει αρκετή ισχύ για να σας προσφέρει αυτονομία έως και 100 km – ανάλογα με τον οδηγό, τον τρόπο οδήγησης, το έδαφος και την επιλεγμένη βαθμίδα μετάδοσης κίνησης ή δυναμό. Επιπλέον, η θέση της μπαταρίας εξασφαλίζει σταθερή και ασφαλή οδική συμπεριφορά: ενσωματωμένη στο πιρούνι του πλαισίου, ιδανικό αντίβαρο του κινητήρα στον πίσω τροχό.
Σχάρα.
Διακριτική σχεδίαση: σύμφωνη με το χρώμα βαφής και τη σχεδίαση του ebike, η σχεδίαση της σχάρας είναι σπορτίφ και συγχρόνως πρακτική.